11. Hoe kan ik mijn bestanden decoderen?
Nadat u uw bestanden heeft versleuteld, heeft u toegang tot uw Crypto-map en kunt u ze alleen opnieuw gebruiken door uw Crypto Pass op te geven voor decodering. Open hiervoor het tabblad Crypto van uw pCloud-toepassing (mobiel of desktop) en selecteer de knop Ontgrendelen. Voer uw Crypto Pass in en uw bestanden zijn weer toegankelijk.
Voor desktop kunt u uw bestanden ook decoderen door met de rechtermuisknop op de Crypto-map te klikken en de optie Ontgrendelen te kiezen in het contextmenu (alleen beschikbaar voor Windows en Mac).